Поздравителен адрес

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,           
УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ, 

Сърдечно Ви поздравявам по случай 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!
24 май е празник на българското слово, ден, в който се прекланяме пред делото на Солунските братя и отдаваме почит на всички Вас, които пазите нашето просветно, културно и историческо наследство и го предавате на бъдните поколения.
На Вас, скъпи учители от образователните институции в община Горна Малина, пожелавам здраве и все така неуморно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – да образоваме нашите деца, да обичаме и пазим родния език!
На този единствен по рода си български празник, вярвам, че Вие, нашите ученици, цените важните уроци, които получавате в училище. Бъдете здрави и упорити, учете с желание, бъдете уверени, имайте самочувствието на знаещи, можещи и достойни личности и граждани на България!
Възхищавам се на енергията и на всеотдайността Ви, уважаеми читалищни, музейни и културни дейци, с които творите, съхранявате културните ни ценности и ги предавате на всяко следващо поколение!
И нека помним: „Духовността не пада там, дето знанието живей!”

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

инж.  АНГЕЛ  ЖИЛАНОВ
Кмет на община Горна Малина
24 май 2021 г.