СУ ”Христо Ботев” – Горна Малина е единственото училище в България с награда от конкурса „Посланик на доброто” за 2019 година на Държавна агенция за закрила на детето!

Наградата „Посланик на доброто” бе връчена на директора на СУ ”Христо Ботев” – Горна Малина г-н Нако Наков на официална церемония в зала № 1 на НДК на 21.11.2019 г. – Ден на християнското семейство и младеж от г-жа Деница Сачева, заместник-министър на образованието и науката. Награда получи и г-жа Пенка Лазарова, председател на УС на фондация „Благотворител”, с която нашето средно училище работи съвместно вече 7 години.
На събитието присъстваха кметът на Община Горна Малина инж. Ангел Жиланов, учители, родители и ученици от СУ ”Христо Ботев” – Горна Малина.
Всички присъстващи на церемонията имаха възможността да видят как в СУ ”Христо Ботев” – Горна Малина ученици от клуб „Добродетели” с ръководител г-жа Вилма Начева, обучават съучениците си чрез езика на добродетелите и заявяват: ”Не на тормоза и не за ден!” от специално заснетия на 23 октомври 2019 г. в училището филм от телевизия „България днес”.
Горди сме, че в Община Горна Малина, в най-голямата ни учебна институция директор, учители и помощен персонал ежедневно работят за възпитанието на учениците в дух на толерантност, добродетелност и съпричастност!